Χορεύοντας τανγκό στον… Εύηνο E-mail
Μέχρι πρόσφατα οι μόνες δραστηριότητες που γνωρίζαμε δίπλα στο ποτάμι ήταν το ράφτινγκ και τα συναφή σπορ, ενώ ό,τι πιο ακραίο είχαμε ακούσει ήταν το «χορεύοντας με τους λύκους».
Ύστερα, όμως, από εκείνο το Σαββατοκύριακο στον Εύηνο, αναθεωρήσαμε.
Καταφέραμε και συνδυάσαμε το ράφτινγκ με… τανγκό, σάλσα, μερένγκε και μπατσάτα!
Πώς; Απλώς συμμετέχοντας σ’ ένα θεματικό Σαββατοκύριακο.Χορευτικό κλίμα με το «καλημέρα»
Φτάσαμε βράδυ Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Alpin Club στον Εύηνο, στην ορεινή Ναυπακτία, όπου μας περίμενε σπιτικό φαγητό στo «σπιτάκι» (χώρος συνάντησης για όλους) και ένα πάρτι με λάτιν μουσική για να μπούμε σε χορευτικό κλίμα και διάθεση και να αφήσουμε τις σκέψεις της Αθήνας πίσω. Από το Σάββατο το πρωί μέχρι την Κυριακή το απογευματάκι, όταν φύγαμε, οι ώρες κύλησαν σαν τα νερά του ποταμού και πραγματικά χρειάστηκε να μιλήσουμε στα τηλέφωνα για να θυμηθούμε τι ακριβώς κάναμε και περάσαμε τόσο όμορφα.

Να πούμε ότι υπήρχαν αρκετοί δάσκαλοι χορού πρόθυμοι να μας δείξουν και να μας εξηγήσουν, γίνονταν μαθήματα για αρχαρίους και για προχωρημένους, ενώ η μουσική μάς έκανε να θέλουμε να κουνιόμαστε συνέχεια. Τα χορευτικά σόου, δε, από επαγγελματίες χορευτές μας άφηναν με το στόμα ανοιχτό να αναρωτιόμαστε για άλλη μια φορά γιατί δεν ασχοληθήκαμε εδώ και χρόνια με το χορό και όλο το αναβάλαμε.

Εμείς ως συνεπείς μαθητές, μετά το πρωινό χορέψαμε μπατσάτα και μερένγκε για ζέσταμα, μετά περάσαμε σε σάλσα για ξεβίδωμα και τέλος τολμήσαμε και κάποια βήματα στο τανγκό που πάντα μας συγκινούσε. Μετά από αυτό, τα πόδια μας απαιτούσαν ξεκούραση και αφήσαμε τις υπόλοιπες δραστηριότητες για την επομένη.

Έρα Μουλάκη