Η νέα premium σειρά κρασιών από την εταιρεία Semeli
The Semeli Collection: Untitled
Με μία νέα premium σειρά προϊόντων, The Semeli Collection, καλωσορίζει το καλοκαίρι η εταιρεία Semeli,
προσφέροντας τρία κρασιά υψηλής ποιότητας, δύο λευκά και ένα ροζέ.
  1. Το Untitled Chardonnay διαθέτει λαμπερό, αχυροκίτρινο χρώμα και χαρακτηριστικά αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων, όπως ανανά και μάνγκο, που δένουν όμορφα με την απαλή αίσθηση βανίλιας που χαρίζει το βαρέλι. Στρογγυλό στο στόμα, με μια αίσθηση γλυκύτητας που ισορροπεί ιδανικά με τη δροσερή οξύτητα και τη μακριά επίγευση. Συνοδεύει ψητά ψάρια, όστρακα, ζυμαρικά και λιπαρά κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 10ο-12ο C.
  2. Το Untitled Sauvignon Blanc, με το λαμπερό υποκίτρινο χρώμα του και τις ελαφρώς γκρι ανταύγειες, προσφέρει έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και φρούτων του πάθους. Το γεμάτο στόμα του και η φινετσάτη οξύτητα αναδεικνύουν έντονα την τυπικότητα της ποικιλίας. Η επίγευσή του είναι ζωηρή και μακράς διάρκειας. Συνοδεύει θαλασσινά, οστρακοειδή, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και σαλάτες. Σερβίρεται στους 9ο-11ο C.
  3. Τη σειρά ολοκληρώνει το ροζέ Untitled στην ημίλευκη φιάλη, από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Syrah. Απαλό χρώμα κερασιού με χαρακτηριστικό άρωμα φράουλας και βύσσινου. Μέτρια αλκοόλη, που συνδυάζεται αρμονικά με τη δροσιστική οξύτητα και αφήνει στο τέλος μια νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας συγχρόνως. Συνοδεύει ζυμαρικά με απαλές σάλτσες, μανιτάρια ή σαλάτες, ενώ πίνεται και ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 10ο-11ο C.
Γιατί είναι ξεχωριστά
Για την οινοποίηση των νέων αυτών κρασιών αναζητήθηκε η ποιοτικότερη πρώτη ύλη σε όλη την Πελοπόννησο, ώστε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη φιάλη. Τα αμπελοτόπια που τελικά επιλέχθηκαν απολαμβάνουν τον ιδανικό συνδυασμό εδάφους, προσανατολισμού και κλιματολογικών συνθηκών, παράγοντες στους οποίους οφείλεται η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της νέας σειράς. Πρόκειται για οίνους που κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποσότητα και σε φιάλες τύπου Βουργουνδίας. Οι ετικέτες, minimal αλλά πάντα φίνες, στολίζουν κάθε φιάλη με ένα διαφορετικό κλειδί, που δείχνει να «ξεκλειδώνει» την απόλαυση της γεύσης κάθε ξεχωριστού κρασιού της σειράς.
 
Τους οίνους Untitled θα τους βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.
 
Σεμέλη Οινοποιητική
Η οινοποιία Σεμέλη, ιδρύθηκε το 1979 παράγοντας ποιοτικό κρασί σε περιορισμένες ποσότητες. Το 1999 ξεκίνησε η κατασκευή του Domaine Helios, ενός από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ευρώπης, σε μία από τις ψηλότερες πλαγιές στο Κούτσι της Νεμέας. Στο νέο αυτό οινοποιείο άρχισε η παραγωγή μίας σειράς κρασιών υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου.
 
Web: www.semeliwines.gr
Facebook: SemeliWines
Twitter: SemeliWines