Προκήρυξη καλλιτεχνών για την 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Σαντορίνης E-mail

Ποια Αλίκη, ποια Χώρα και ποιο Θαύμα;
Η Αλίκη κινείται σε ένα κόσμο όπου οι καθιερωμένες αντιλήψεις για την ζωή ανατρέπονται και το χρηστό ήθος χλευάζεται με πάθος! Αν και αυτά είναι στοιχεία που συναντάμε κυρίως στο έργο του Albert Camus, στην περίπτωση της Αλίκης παρατηρούμε και ένα σύστημα αξιών απόλυτης ελευθερίας όπως αυτό που τόσο σθεναρά υποστήριξε και ο Sartre, στο οποίο το άτομο είναι απόλυτα ελεύθερο να καθορίσει την προσωπικότητά του.
Μπορεί όμως; Είναι η «κάθε Αλίκη» μια οντότητα χωρίς δεσμεύσεις που απλώς την τοποθέτησαν κάποιοι στην «ύπαρξη» και της πρότειναν να διαμορφώσει την ίδια και το περιβάλλον της;
Οι καλλιτέχνες της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Σαντορίνης θέτουν ερωτήματα ως προς την περιπέτεια, ατομική και κοινωνική, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το σημείο «μηδέν» γιατί διακρίνουν έναν καινούριο κόσμο να ξεπροβάλλει. Ποιός είναι όμως αυτός και τί θα φέρει;

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μια Γιορτή στου Νουριάν», στον Ελαιώνα E-mail

Με αφορμή την πρωτοχρονιά σε ολόκληρο τον Περσόφωνο κόσμο και το Κουρδιστάν στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας και αρχή της άνοιξης, θα παιχτεί η παράσταση «Μια Γιορτή στου Νουριάν» στην δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα για 200 με 300 παιδιά. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση. Απευθύνεται σε ανθρώπους από έξι ετών και άνω!
Καλούμε σε δράση αλληλεγγύης με τρόφιμα θεατές και φίλους που θα επισκεφτούν τον καταυλισμό του Ελαιώνα για να παρακολουθήσουν την παράσταση- συμπαράσταση και να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά των προσφύγων την πρωτοχρονιά.Τα τρόφιμα θα διατεθούν για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά δίχως συνθήκες υποδοχής και προστασίας.
Η παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30 στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, Αγίου Πολυκάρπου 87.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Athens Photo Festival 2016 E-mail

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2016.
Tο εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διερευνητικό και κριτικό χαρακτήρα γύρω από τα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις.
Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες προτάσεων:
• Εκθεσιακό Πρόγραμμα
• Πρόγραμμα Προβολών
• Photobook Show
• Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2016

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γνώρισε την Θεσσαλονίκη μέσα από μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων E-mail

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016.
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 15 ξεναγήσεις στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016, οι οποίες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, σε ομάδες αυστηρά των 40 ατόμων, με εκκίνηση του περιπάτου από συγκεκριμένο σημείο και με συνοδεία ξεναγού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
120 χρόνια Οδοντωτός E-mail

Παραμονή των γενεθλίων του Οδοντωτού σιδηροδρόμου της Ελλάδος μας και ο Κωνσταντίνος Γόγης δημιούργησε ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει το τροχαίο υλικό (συρμούς) του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων από το 1896 έως και 2016. Τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό το ανεκτίμητο ταξίδι...


 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 21