Κόκκινη κλωστή δεμένη... στο χέρι βάζουμε την πρώτη ημέρα του Μαρτίου – Τι δείχνει το έθιμο E-mail

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι, όπως παρατηρεί ο λαογράφος Νικόλαος Πολίτης.
Σύμφωνα με το έθιμο, την 1η του Μάρτη, οι μητέρες φορούν στον καρπό του χεριού των παιδιών τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά, για να τα προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι ιδιαίτερα βλαβερός, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες. Ο Μάρτης προφυλάσσει επίσης, όπως πιστεύεται, από τα κουνούπια και τους ψύλλους και ακόμα απομακρύνει τις αρρώστιες και άλλα κακά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ E-mail

Εντυπωσιακά και πολλά υποσχόμενα για τους επιστήμονες μυστικά κρύβει μια άγνωστη ως πριν από μερικές μέρες σπηλιά που εντόπισαν, ακολουθώντας τα ίχνη μαρτυριών των ντόπιων, ερασιτέχνες εξερευνητές, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια της Κρήτης. Ένα πραγματικό μνημείο της φύσης, μοναδικής ομορφιάς και διαστάσεων, που τους άφησε άφωνους μόλις διέσχισαν το στενό άνοιγμά του και βρέθηκαν μπροστά σε μια υπόγεια σκοτεινή λίμνη με ένα μικρό “νησί”, που κρατούσε για χιλιετίες κρυφή την ύπαρξή της “σμιλεμένη” από τα κύματα και τη διάβρωση του νερού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
6 κορυφαίες αλκαλικές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας E-mail

Η κλασσική δυτική διατροφή είναι θανατηφόρα, διότι αποτελείται κυρίως από τοξικά και όξινα τρόφιμα, όπως επεξεργασμένη ζάχαρη, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, επεξεργασμένα δημητριακά, τυποποιημένο κρέας και γαλακτοκομικά και κρυμμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων (όπως η έλλειψη ανάπαυσης, το ψυχολογικό στρες και τα φαρμακευτικά προϊόντα) συμβάλουν στο γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με χρόνιες, εκφυλιστικές ασθένειες ή και θανατηφόρες ακόμα για τις οποίες η σύγχρονη συμβατική ιατρική δεν διαθέτει καμιά γνωστή θεραπεία. Ένα από τα βασικά προβλήματα του συγκεκριμένου τρόπου ζωής – και υπάρχουν πολλά – είναι η έλλειψη κατανόησης του μέσου καταναλωτή ότι ο οργανισμός πρέπει να εξισορροπήσει τα επίπεδα pH του αίματος σε ένα ελαφρώς αλκαλικό επίπεδο σε ποσοστό 7,365 προκειμένου να επιβιώσει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένα ποτήρι από σπόρους που το πετάς και ανθίζει E-mail

Μία ευρηματική εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η"Reduce. Reuse. Grow", σχεδίασε ένα ποτήρι καφέ, που όχι μόνο είναι βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά περιέχει και σπόρους στα τοιχώματά του, έτσι ώστε μόλις πιει κάποιος τον καφέ του και το πετάξει, μπορεί να φυτευτεί και να ανθίσει!

Διαβάστε περισσότερα...
 
6o Συνέδριο «ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, Προοπτικές & δυνατότητες» E-mail

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιά, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 26-27 Mαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (στάση μετρό Ευαγγελισμός).
Τιμή εισόδου: 50 ευρώ/άτομο και για τις 2 μέρες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τους παραπάνω κλάδους, καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους. Νέοι και ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα είναι οι σύνεδροι που θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και τελικά την επένδυσή τους σε κάποιο από τους κλάδους καλλιέργειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 27