Διεθνής καμπάνια προβολής των «πράσινων» ελληνικών ξενοδοχείων E-mail
Καμπάνια προβολής ελληνικών ξενοδοχείων, που θα έχουν λάβει τη διεθνή πιστοποίηση Green Key για το 2012, ξεκινά σε επτά ευρωπαϊκές χώρες τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου του 2013.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Άρχισε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο E-mail
Η πρώτη φωλιά είναι γεγονός!
Στις 23 Μαΐου, Παγκόσμια Μέρα της Χελώνας, οι «χελωνάδες» του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο εντόπισαν την πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας του 2012 στην παραλία Σεκάνια. Τα Σεκάνια αποτελούν την πλέον «πυκνοκατοικημένη» παραλία ωοτοκίας στη Μεσόγειο και είναι μέσα στις τρεις πρώτες στον κόσμο.
Η πρώτη φωλιά Caretta είναι σπουδαίο γεγονός κάθε χρόνο επειδή δείχνει την πίστη του πληθυσμού στο ετήσιο ραντεβού για ν’ αφήσει απογόνους, αφού οι χελώνες γεννούν στις παραλίες όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι σταθερές συγκοινωνίες υποστηρίζουν το έργο προστασίας των θαλάσσιων χελωνών E-mail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Χελώνας, που γιορτάζεται στις 23 Μαΐου κάθε χρόνο από το 2000, η εταιρία ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., υποστηρίζει το έργο του MEDASSET και συμβάλλει στις προσπάθειές του για την ενημέρωση των Αθηναίων και των τουριστών σχετικά με τις θανατηφόρες επιπτώσεις που έχουν τα πλαστικά σκουπίδια στη θαλάσσια ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Δημοτική Αγορά της Κορίνθου αξίζει να σωθεί! E-mail

Στέλνουμε μια κάρτα στον Δήμαρχο της πόλης.
Η Δημοτική Αγορά της Κορίνθου αποτελεί ένα ενδιαφέρον δημόσιο κτήριο, με σημαντικές αρχιτεκτονικές και ιστορικές αξίες, βασικό χαρακτηριστικό της ιστορίας και της ταυτότητάς της πόλης. Κτίστηκε το 1930 στη θέση της Αγοράς που κατεδαφίστηκε από το μεγάλο σεισμό του 1929. "Η Αγορά της Κορίνθου είναι χαρακτηριστικό δείγμα της πρώτης οργανωμένης προσπάθειας των Ελλήνων μηχανικών για ανοικοδόμηση μιας πόλης που είχε πληγεί από τον σεισμό με οπλισμένο σκυρόδεμα και μοντέρνες ιδέες. Το κτήριο της Αγοράς συνδυάζει υποδειγματικά την παραδοσιακή τυπολογία του κτηρίου με στοά και εσωτερική αυλή, έχοντας λιτή τοξοστοιχία και απλοποιημένη μορφολογία, που ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις των μοντέρνων καιρών. Τα στοιχεία αυτά την καθιστούν μοναδική στον τόπο μας."

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η γιορτή της μητέρας E-mail

Θέλετε φέτος να τη γιορτάσετε διαφορετικά;
Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» για να ζήσετε Ξεχωριστές, Ολόφρεσκες Περιπέτειες.

Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος. Σε μια διαφορετική περιπέτεια κάθε Σαββατοκύριακο!
Η απασχόληση διαρκεί 1½ ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη της οικογένειας, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μμ.

Διαβάστε περισσότερα...