Ταξιδεύοντας με τα Πουλιά E-mail
Έκθεση φωτογραφίας
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας καλωσορίζει στη μοναδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας με τα Πουλιά». Η έκθεση παρουσιάζει το μαγευτικό κόσμο των πουλιών με εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άγρια φύση της Ελλάδας. Παράλληλα, η έκθεση υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους καθώς και την ανάγκη ενεργοποίησης όλων μας για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος τόσο για τα πουλιά, όσο και για τον άνθρωπο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σκόπευσε και σώσε E-mail

ImageΣτα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως για το «2010: ∆ΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ», υπό την αιγίδα τoυ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (UNEP/MAP), το ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΓΛΑΥΚΟΣ» σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση της Υποβρύχιας Βιοποικιλότητας διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας E-mail
Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το η πρώτη επιχείρηση εστίασης που απέκτησε το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» από τη διανομαρχιακή, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας». Πρόκειται για την επιχείρηση «Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής - ΝΤΟΥΝΙΑΣ» που βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά των Λευκών Ορέων, στην Δρακώνα του Δήμου Κεραμιών, στο Νομό Χανίων. Η ταβέρνα, η οποία βρίσκεται στην ενδοχώρα των Χανίων, κάνει σημαία της την παραδοσιακή κρητική διατροφή καθώς τα φαγητά παρασκευάζονται με ιδιοπαραγόμενα προϊόντα μαγειρεμένα όλα στα ξύλα με αγνό κρητικό ελαιόλαδο.

Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης Κρητικής Κουζίνας, αποδίδεται από την διανομαρχιακή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», την οποία ίδρυσαν από κοινού οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Κρήτης, και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλα τα εστιατόρια που θα το αποκτήσουν.

Το ενδιαφέρον για πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» είναι υψηλό από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Κρήτης και αρκετές βρίσκονται ήδη στην διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με τις ισχύουσες Προδιαγραφές Πιστοποίησης.
Ο κ. Στέλιος Τριλυράκης, ιδιοκτήτης του «Ντουνιά» περιγράφει την ταβέρνα: «Τα λαχανικά, τα φρούτα και οι καρποί είναι δικής μας παραγωγής από τα χωράφια μας που καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους, και συμπληρώνουν οι προμηθευτές μας με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, όπως ο συνεταιρισμός βιοκαλλιεργητών Νομού Χανίων η ΓΑΙΑ. Τα φαγητά ετοιμάζονται από μας - από την οικογένεια».

Τα φαγητά, φούρνου ή κατσαρόλας, ψήνονται σε παρασιές, ξυλόσομπες και ξυλόφουρνους και γι αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος να ετοιμαστούν και να σερβιριστούν. Αυτή άλλωστε είναι και η λογική του διεθνούς κινήματος Slow Food, του οποίου η επιχείρηση είναι μέλος. Τα προϊόντα - λάδι, κρασί, τσικουδιά κτλ - παράγονται φυσικά χωρίς φάρμακα, ενώ τα ζώα της ταβέρνας είναι ελευθέρας βοσκής και βόσκουν στις πλαγιές της μαδάρας.
Το επόμενο βήμα της διανομαρχιακής, αστικής ,μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», όπως τονίζει η πρόεδρος της εταιρείας Νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη και τα μέλη του Δ.Σ. , Νομάρχες Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, κ. Γεώργιος Παπαδάκης και κ. Σήφης Αναστασάκης αντίστοιχα, είναι η έναρξη συναντήσεων με όλους τους φορείς για ενημέρωση και συνεργασία.

Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 28310 51401, ηλεκτρονικά στο Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr
 
30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση E-mail
Αγαπητοί μας φίλοι,
Σας πληροφορούμε ότι ο Σύλλογος μας αποφάσισε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010 να διοργανώσει την 30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930. Η συμμετοχή όλων θα είναι μεγάλη τιμή για μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων, πάνω από το γραφικό, ο-ρεινό και ιστορικό οροπέδιο Ασκύφου στην τοποθεσία του Αι-Γιώργη του Μεθυστή, ό-που θα ανέβουμε το Σάββατο 11/09 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 12/09 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη λίγο ανηφορική στράτα, για να ανέ-βουμε στην κορυφή Μέγα όρος, υψ. 1.181 μέτρα, από όπου θα απολαύσουμε την υπέ-ροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο Ασκύφου. Η διάρκεια συνολικά των πε-ζοποριών θα είναι περίπου 4 με 5 ώρες.
Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας και να εντάξετε την ετήσια αυτή εκδή-λωση της περιφέρειας μας στα προγράμματα εκδρομών και εκδηλώσεων σας, για να πετύχουμε την καλύτερη διοργάνωση της συνάντησης. Σε εύθετο χρονικό διάστημα θα αποστείλουμε τις λεπτομέρειες με το πρόγραμμα και τη διαδρομή της εκδήλωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΤΡ.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ 90, 73134 ΧΑΝΙΑ
ΤΗΛ. 28210 44647
ΦΑΞ. 28210 54903
Ιστοσελίδα: www.eoshanion.gr
 
Ειδική προσφορά για μονογονεϊκές οικογένειες E-mail
Daphne’s Club Hotel Apartments
Στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησής μας ξεκινάμε στο ξενοδοχείο Daphne’s Club Hotel Apartments μόνιμη καμπάνια προσφορών και διευκολύνσεων για μονογονεϊκές οικογένειες (ανύπαντρες μητέρες, χήρες ή διαζευγμένες και αντίστοιχα ανύπαντροι πατέρες, χήροι ή διαζευγμένοι) με ένα ή με δύο παιδιά.

Η φετινή μας προσφορά, η οποία θα ισχύει ολόκληρο το 2010 και ανεξαρτήτως διάρκειας παραμονής, περιλαμβάνει:
  1. έκπτωση -20% στις τιμές των στούντιό μας και
  2. δυνατότητα πληρωμής με έως και 8 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Στόχος της προσφοράς μας αυτής είναι αφενός μεν να διευκολύνουμε την απόδραση από την πόλη γονέων που καθημερινά επωμίζονται τις αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις της ανατροφής των παιδιών τους μόνοι τους, και αφετέρου να συμβάλλουμε στη συλλογική μας ευαισθητοποίηση απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη τους για πρακτική και συναισθηματική υποστήριξη.

Το Daphne’s Club Hotel Apartments είναι ιδανικός προορισμός για γονείς με παιδιά, καθώς διαθέτει κήπο με παιδική χαρά, χώρο δημιουργικής απασχόλησης, παιδική βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών και δωρεάν ποδήλατα για βόλτες στο δάσος. Η παραλία, που είναι γεμάτη παιδιά το καλοκαίρι, είναι 20 μόλις μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Με άλλα λόγια, για μια μητέρα ή έναν πατέρα που ταξιδεύει μόνη/ος με το/τα παιδιά της/του, είναι ένας χώρος στον οποίο θα έχει το κεφάλι του ήσυχο! Επίσης, τα διαμερίσματά μας έχουν όλα πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, πράγμα που επιτρέπει τον περιορισμό των εξόδων της οικογένειας.

Για πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο, την πρόσβαση σε αυτό και την προσφορά μας:
Δάφνη Μαυρομμάτη
Daphne’s Club Hotel Apartments
Τηλέφωνο: 27430 22966
Κινητό: 6977939597
Email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Ιστοσελίδα: www.daphnesclub.com