Πετάνε οι χελώνες; E-mail
Την περασμένη εβδομάδα εννέα χελώνες ταξίδεψαν με την AEGEAN για τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Μονάδα Εξωτικών και Αγρίων Ζώων του Νοσοκομείου της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Η AEGEAN υποστηρίζει το έργο της συγκεκριμένης μονάδας του Πανεπιστημίου και, έτσι, σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ που είχε φιλοξενήσει τις χελώνες του είδους Testudo marginata στο Σταθμό Α΄Βοηθειών, τις μετέφερε δωρεάν και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη τις παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρίας για να τις οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής. Η συμβολή της Σχολής στην περίθαλψή τους θα είναι καθοριστική, καθώς τα ζώα φέρουν σοβαρά τραύματα και κατάγματα στα κελύφη. Η ομάδα των φοιτητών, με επικεφαλής τη δρ Αναστασία Κομνηνού, ανέλαβε αμέσως τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών και παρασιτολογικών εξετάσεων και θα προχωρήσει στην οστεοσύνθεση κελύφους σε όσες φέρουν κατάγματα. Οι φοιτητές της ομάδας, εξ άλλου, χάρη στη συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ έρχονται σε επαφή με ζώα της ελληνικής πανίδας και έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών αλλά και στο χειρισμό τους, που απαιτεί εξειδικευμένη εμπειρία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες E-mail
Σεμινάριο Μαΐου για Εθελοντές Διασώστες Θαλασσίων Χελωνών
Το 2009 καταγράφηκαν 55 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και άλλες 389 (αριθμός ρεκόρ!) που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.
Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης, διοργανώνονται, κάθε χρόνο στα πλαίσια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών για το Περιβάλλον, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της θάλασσας.
Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ολοήμερο σεμινάριο (10:00 με 17:00), το Σάββατο 29 Μαΐου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
30ό Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού E-mail
Την Κυριακή 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 30ό Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.
Η εκκίνηση έχει οριστεί για τις 7:30 πμ. στο σταθμό του Οδοντωτού και τερματισμό στο σταθμό του Διακοφτού. Οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να χαιρετίσουν τους ολοκαίνουριους συρμούς που θα συναντήσουν και να θαυμάσουν τους πρόσφατα αναπαλαιωμένους παλιούς σταθμούς και τις στάσεις. Στα πλαίσια του 30ού Περάσματος του Βουραϊκού, που πλέον έχει γίνει θεσμός, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τις δύο προηγούμενες μέρες.
Διαβάστε περισσότερα...