Tο μονοπάτι των μύλων E-mail
Τη Κυριακή 9 Μαΐου η σχολή πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ» διοργανώνει εκδρομή στο Δυρράχι Αρκαδίας.
Σκοπός της εκδρομής είναι η διάσχιση του νέου μονοπατιού του χωριού που διανίχθηκε και καθαρίσθηκε πρόσφατα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ενιαίος ορεινός Δήμος της ΗΛΕΙΑΣ... E-mail

θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σχεδίου «Καλλικράτης»
Το οροπέδιο Φολόης και η ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ευρυμάνθου της Ηειακής Ολυμπιακής Γής είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ( περιοχή natura 2000 ) έχει το μεγαλύτερο δρυοδάσος της ΝΔ Ευρώπης, έχει ένα από τα ωραιότερα και αιωνόβια ελατοδάση της Ελλάδας , διασχίζεται από έξι ποτάμια ( Πηνειός, Ερύμανθος, Ηλειακός Λάδωνας παραποταμος του Πηνειου , Αλύσιος, Ενηπέας, Κλαδέος ), υπάρχει δίκτυο πράσινων μονοπατιών πάνω από 300 χιλιόμετρα είναι σπαρμένο με δεκάδες μνημεία προϊστορικά, αρχαία, βυζαντινά, και διατηρεί τοπικές πολιτισμικές , θρησκευτικές εκδηλώσεις και έθιμα.
Επίσης η ευρύτερη περιοχή συνδέετε με τους ολυμπιακούς αγώνες (ορεινή ιερά οδός Ηλιδας – Ολυμπίας ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ) και τους άθλους του Ηρακλή (ερυμάνθιος κάπρος, κένταυρος φόλος, το ελάφι με τα χρυσά κέρατα και τις χάλκινες οπλές, η κόπρος του αυγία). Τα στοιχεία αυτά, αν αναδειχθούν, δύνανται να προσελκύσουν επισκέπτες, και ν’ αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας υποστήριξη στους κατοίκους και στις ασχολίες τους (γεωργία και κτηνοτροφία), δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας (από 4-6000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στην περιοχή με μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη) ώστε να έχει κίνητρο η νέα γενιά να παραμείνει στη γη της και να ευημερήσει.

Ώστε να μην είναι πια τα χωριά μας χωριά γερόντων.
Για να επιτευχθούν όλ’ αυτά χρειάζεται ένα ενοποιημένο σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου ( που διαθέτει η περιοχή μας ) το οποίο είναι εφικτό μόνο εάν γίνει διαχείριση της όλης περιοχής σα μια ενιαία γεωγραφική και διοικητική μονάδα, όπως στην πραγματικότητα είναι. Αυτή τη στιγμή κατακερματίζεται σε μικρότερες επί μέρους διοικητικές μονάδες οι οποίες είναι ετερόκλητες ως προς τη γεωγραφική σύνθεσή τους και έχουν συμφέροντα τα οποία διίστανται από αυτά της ορεινής περιοχής.
Συγκεκριμένα το διοικητικό πρόγραμμα 1ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης «Καποδίστριας 1» προέβη σε μια διάσπαση των χωριών του οροπεδίου της Φολόης και της ευρύτερης ορεινής περιοχής Ερυμάνθου σε έξι δήμους (ΛΑΣΙΩΝΑΣ, ΛΑΜΠΕΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΠΗΝΕΙΑΣ, ΦΟΛΟΗΣ, ΩΛΕΝΗΣ) με έδρες και πεδινές περιοχές. Αυτή η διάσπαση έχει ως αποτέλεσμα τη μη υλοποίηση έργων ανάπτυξης στην περιοχή τα 12 τελευταία χρόνια.

Ποιές από τις πλούσιες επιδοτήσεις της ΕΕ που προορίζονταν για ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν έργα στην ορεινή Ηλεία και πόσα κοινοτικά κονδύλια έχουν καταλήξει σε επενδύσεις στον κάμπο και την παραλία;
Ένα από αυτά είναι το ΦΑΡΓΓΙ ΤΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και επισκέψιμο όλες τις εποχές του χρόνου και από όλες τις ηλικίες.
Μέχρι τις πυρκαϊές τον Αύγουστο του 2007 το είχαν επισκεφτεί πάνω από 2000 ορειβάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με εθελοντικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων μας.
Ο τ. Νομάρχης κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος και σημερινός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο τ. δήμαρχος Ωλένης κ. Ντίνος Αρβανίτης είχαν εντάξει το φαράγγι σε πρόγραμμα της ΕΕ, ΗΛΙΑΚΗ Α.Ε. και ΑΝΟΛ Α.Ε. που διέθετε κονδύλια της τάξης των 50.000 ευρώ για την συντήρηση και ανάδειξή του.
Έργο της ορεινής περιοχής μας με ελάχιστα χρήματα και τόση μεγάλη ανταποδοτικότητα και προοπτική. Δεκάδες περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ΕΡΤ μένουμε Ελλαδα κ.τ.λ. είχαν αναφερθεί στο ΦΑΡΑΓΓΙ. Με τις φωτιές έχει φράξει με κορμούς δέντρων σε πολλά σημεία. Καμία συντήρηση δεν έχει υλοποιηθεί και το φαράγγι που έκανε την ορεινή Ηλεία, ολόκληρο το Νομό Ηλείας το ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ και το χωριό ΓΟΥΜΕΡΟ γνωστό στους , ορειβάτες ανά την υφήλιο, παραμένει κλειστό και μη προσβάσιμο.

Πώς εκπροσωπούνται τα χωριά των ορεινών περιοχών και τι βαρύτητα έχει η ψήφος τους στους αντίστοιχους Δήμους;
Ένα προοίμιο μιας τέτοιας αειφόρου ανάπτυξης έχει γίνει με την πρωτοβουλία του ορειβατικού φυσιολατρικού οικολογικού συλλόγου Επτάλοφος και με συνεργασία τοπικών φορέων, της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε. και εθελοντών, στο διάστημα των 7 επτά τελευταίων ετών και απουσία πάσης άλλης κρατικής υποστήριξης.
Πρόκειται για την ανάδειξη και σηματοδότηση πάνω από 300 χιλιόμετρα δικτύου πράσινων μονοπατιών , που συνδέονται με τους άθλους του Ηρακλή και τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να προσελκύουν περιπατητές φυσιολάτρες επισκέπτες καθώς και φίλους του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, των πολιτιστικών εκδηλώσεων και εθίμων όλο το χρόνο.
Αυτό αποδεικνύει ότι και ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει που μπορεί να διοικήσει τον τόπο εκ των έσω και ότι οι συνειδήσεις είναι αφυπνισμένες γι’ αυτό.
Εξ’ άλλου είναι σαφές ότι μεγαλύτερης εμβέλειας έργα είναι δυνατό να υλοποιηθούν όταν υπάρξει συγκεντρωμένη προσοχή και δύναμη σ’ έναν τόπο.

Γιατί να στερηθεί η ορεινή Ηλεία τη δυνατότητα υλοποίησης έργων που είναι απαραίτητα και τα δικαιούται για την ανάπτυξή της;
Ένας άλλος λόγος που συνηγορεί στην ενίσχυση της ανάπτυξης της περιοχής είναι η γεωγραφική της τοποθέτηση μεταξύ των νομών Αχαίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας που διαθέτουν τουριστικές δομές που υπολειτουργούν μεγάλο μέρος του χρόνου.
Μια ανάπτυξη της ορεινής Ηλείας που την κάνει πόλο έλξης όλο το χρόνο θα την καθιστούσε έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ των ορεινών περιοχών των νομών αυτών, και ικανό πόλο για να τροφοδοτήσει με επισκέπτες τα ορεινά γειτονικών νομών, και τις τουριστικές υποδομές του Ηλειακού κάμπου.

Με την ευκαιρία της συζήτησης του νέου διοικητικού πλάνου των ΔΗΜΩΝ «Καλλικράτης» αποτείνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο να μην επαναληφθούν τα ολέθρια για την περιοχή μας λάθη του «Καποδίστρια 1» αλλά ν’ αποτελέσουν τα χωριά του οροπεδίου της Φολόης και της ευρύτερης ορεινής περιοχής Ερυμάνθου ένα δήμο για να μπορέσει ν’ αναπνεύσει και ν’ αναβαθμιστεί η περιοχή.
Η Ηλεία πρέπει και δικαιούται να ξεκολλήσει από την 52 θέση σε ανάπτυξη με νέες προτάσεις υλοποιήσιμες.
Η όριμη σκέψη της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των Βουλευτών μας και η σωστή απόφαση της Πολιτείας τώρα, θα είναι καθοριστική το χρωστάμε στις επόμενες γενεές και στη σωστή ανάπτυξη της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης.

email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 
Guest Inn Αγροτουρισμός E-mail
Διακοπές στα Αγροκτήματα του Ιονίου
Κέρκυρα και Ζάκυνθος. Δυο από τα ωραιότερα νησιά της δυτικής Ελλάδας, διάσημα για τις παραλίες, τα τυρκουάζ νερά, τα ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα, την κοσμοπολίτικη ζωή.
Πίσω όμως από την εικόνα της έντονης τουριστικής ανάπτυξης κρύβονται πλούσια σε εικόνες και δραστηριότητες μικρά χωριά που αναδεικνύουν την αυθεντική ομορφιά του νησιώτικου τοπίου. Αυτές τις διαφορετικές εικόνες μπορείτε να ανακαλύψετε επιλέγοντας για τις διακοπές σας βιολογικά αγροκτήματα, μέλη του δικτύου Guest Inn, που υποστηρίζουν με συνέπεια την ιδέα του αγροτουρισμού.

Στην Κέρκυρα, τα δυο αγροκτήματα “Ρόγγια”, “Little Farmhouse”, βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Απλά αγροτόσπιτα απλωμένα στο ήρεμο τοπίο των ελαιώνων που κυριαρχούν στην ενδοχώρα. Εδώ θα μάθετε λεπτομέρειες για την παραγωγή βιολογικού ελαιόλαδου, θα γευθείτε φρέσκα λαχανικά από το περιβόλι και θα γνωριστείτε με τα ζώα που αποτελούν μέλη των οικογενειών των αγροκτημάτων. Θα περιπλανηθείτε στις γύρω περιοχές περπατώντας σε επιλεγμένα μονοπάτια, θα κάνετε βόλτες με άλογα ή με ποδήλατα.

Στη Ζάκυνθο, τα τρία αγροκτήματα “Λιθιές”, “Κτήμα Λογοθέτη”, “Θεριανός” βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού το οποίο είναι ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις σε παραλίες, χωριά και αγροτικά τοπία. Τα μεγάλα κτήματα που τα περιβάλλουν δίνουν τη δυνατότητα για πολλές αγροτικές δραστηριότητες, από την συγκομιδή φρούτων και λαχανικών μέχρι τον τρύγο των αμπελιών. Λάδι, κρασί, μέλι και τυρί είναι μερικά από τα προϊόντα τοπικής παραγωγής που μπορείτε να γευθείτε αλλά και να αγοράσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πέγκυ Μπαλιτσάρη & Λιζ Ραπέν
Τηλ.: 210 9607100
www.guestinn.com
 
Η Αθήνα βραβεύτηκε ανάμεσα σε 150 πόλεις για το προωθητικό φιλμ της «Breathtaking Athens» E-mail
Η Αθήνα βραβεύτηκε ανάμεσα σε 150 πόλεις για το προωθητικό φιλμ της «Breathtaking Athens» αποσπώντας το τρίτο βραβείο στην κατηγορία City Tourism στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού Golden City Gate στη έκθεση ITB 2010.
Το βραβείο απονεμήθηκε στην Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ΙΤΒ Cinema την Πέμπτη 11 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων απ’ όλες τις πόλεις που συμμετείχαν με περίπτερό τους στην έκθεση καθώς και εκείνων που είχαν υποβάλει την υποψηφιότητά τους στον διεθνή διαγωνισμό Golden City Gate, Γερμανών τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.
«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας και η Αθήνα δέχονται αρκετή αρνητική δημοσιότητα. Επιπρόσθετα έχει ειδική βαρύτητα το γεγονός ότι η βράβευση αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού του κόσμου, της ITB και στη Γερμανία, η οποία παραμένει από τις σημαντικότερες αγορές προέλευσης επισκεπτών για τη χώρα μας» επισήμανε η Δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από καταξιωμένα ονόματα διάφορων φορέων του τουρισμού και του κινηματογράφου. Η κάθε συμμετοχή βαθμολογήθηκε με ένα όριο 50 βαθμών ανάλογα με το σενάριο και τη δημιουργικότητα καθώς και την οπτική, ακουστική και συναισθηματική εντύπωση που αφήνει η ταινία. Το προωθητικό φιλμ για την Αθήνα «breathtaking Athens» προβάλλει την Αθήνα με έναν ξεχωριστό και μοντέρνο τρόπο, αναδεικνύοντας την πόλη μας ως έναν ιδανικό προορισμό με πολλές επιλογές.
Εμφανίζοντας την σύγχρονη μεγαλούπολη με τρόπο δημιουργικό και καλλιτεχνικό παρουσιάζει μια διαφορετική πλευρά της Αθήνας. Το φιλμ έχει αναρτηθεί στο www.breathtakingathens.com καθώς και στο YouTube ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για παρουσίαση της πόλης σε εκθέσεις, συνέδρια και ψηφιακά μέσα τρίτων.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την καθιέρωση της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για όλη τη διάρκεια του έτους, η διάκριση του breathtaking Athens φιλμ που δημιούργησε η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων αποδεικνύει την συστηματική και στοχευμένη προσπάθεια προβολής της Αθήνας, δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, με την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων επικοινωνίας.

Το νέο προωθητικό φιλμ για την Αθήνα λαμβάνει καθημερινά δεκάδες θετικά σχόλια στα ξένα blogs και είναι επιπλέον υποψήφιο για τα βραβεία Clio Awards της Νέας Υόρκης, τα D&AD της Μ. Βρετανίας καθώς και το διεθνές βραβείο Cannes Lion.
 
Ching Foundation Europe E-mail
Η I Ching Foundation Europe είναι μια διεθνής πρωτοβουλία για την διάδοση των Τεχνών Τάι Τσι Τσουάν και  Τσι Κουνγκ  και την εξοικείωση με το φιλοσοφικό υπόβαθρο του Βιβλίου των Αλλαγών (Ι Τσινγκ), με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων, τόσο προσωπικά όσο και κοινωνικά.
Την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού παράλληλα με τα τακτικά μαθήματα και σεμινάρια i ching, tai chi chuan και qigong, οργανώνουμε σαββατοκύριακα και εβδομαδιαίες διακοπές με  περιεχόμενο (ήπια άσκηση, περίπατοι, μασάζ) με πολύ φιλικές τιμές και ακόμα φιλικότερη διάθεση.
Ξεκινήσαμε με μαθήματα tai chi chuan και qigong σε Λάρισα και Βόλο. Συνεχίζουμε με μαθήματα στην Κατερίνη, σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και διοργάνωση διεθνών σεμιναρίων. Παράλληλα, οργανώνουμε ατομικές συνεδρίες για προσωπικό training και συμβουλές.

Tηλ.: 6946302295
www.i-ching-foundation.eu
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 10