Αργίες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων E-mail
Οι θεσμοθετημένες επίσημες αργίες κατά τη διάρκεια των οποίων τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί για το κοινό είναι:
  • 25η Μαρτίου
  • Κυριακή του Πάσχα
  • Πρωτομαγιά
  • 25 και 26 Δεκεμβρίου
  • Πρωτοχρονιά
Aνοιχτοί είναι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, κατά τη διάρκεια των παρακάτω αργιών:
  • 28η Οκτωβρίου
  • 15 Αυγούστου
  • Δευτέρα του Πάσχα
  • Κυριακές (και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες)
 
Νέο job site στον χώρο του τουρισμού E-mail
Από τις 15 Ιανουαρίου 2010 λειτουργεί το νέο site του kariera.gr, το www.jobshoreca.gr, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους επισκέπτες του (εργοδότες και υποψηφίους εργαζομένους) εργαλεία αναζήτησης εργασίας και προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα μέσα από το www.jobshoreca.gr να καταχωρήσει το βιογραφικό του, να κάνει αναζήτηση θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης και να ενημερώνεται για νέα και εκδηλώσεις του χώρου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίσκεψη στα Χανιά E-mail
Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Πέραν των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τους τάφους των Βενιζέλων και να παρακολουθήσει μέρος της δοξολογίας στο παρακείμενο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ακολούθως μετέβη στην πόλη των Χανίων και παρέστη στην επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της πόλης, στην επιμνημόσυνο δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων όπου και κατέθεσε στεφάνι και κατόπιν παρακολούθησε την παρέλαση. 
Διαβάστε περισσότερα...
 
21 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας E-mail
H Ελληνική κοινωνία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, έχει συνειδητοποιήσει την περιβαλλοντική αξία των δασών και τον πολυδιάστατο κοινωνικό τους ρόλο.
Η αγωνία των πολιτών για την προστασία των δασών εκφράζεται καθημερινά σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και συνδέεται άμεσα με την μεγάλη ευθύνη του πολιτικού κόσμου να προωθήσει μέτρα για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Τα δασικά οικοσυστήματα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συνιστώσα του φυσικού περιβάλλοντος, υποβαθμίζονται και καταστρέφονται με δραματικά επιταχυνόμενους ρυθμούς, είτε από τις πυρκαγιές είτε από τις καταπατήσεις, ενώ οι δημόσιες αρχές και οι μηχανισμοί προστασίας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους και τα δάση μας παραμένουν ουσιαστικά ανυπεράσπιστα.
Διαβάστε περισσότερα...