«Νέες προσεγγίσεις στην αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης» E-mail
Στα πλαίσια του χρηματοδοτικού μέσου LIFE+ και της συγχρηματοδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ΕΚΒΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Δασαρχείο Σπάρτης) και τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, από τον Ιανουάριο 2009 ξεκίνησαν την υλοποίηση του έργου LIFE+ ΦΥΣΗ με τον αριθμό LIFE07 NAT/GR/000286 και τίτλο «Αποκατάσταση των δασών Pinus Nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Back 2 the Streets E-mail
Το 1ο Street Festival που γίνεται για 1η φορά σε έναν τόσο αναγνωρισμένο & κεντρικό χώρο αλλά και ιστορικό στην Αθήνα. Πεδίον του Άρεως 9 – 11 Οκτωβρίου το Back 2 the Streets έρχεται για να δείξει σε όλους μας πως οι νέες τάσεις που απευθύνονται ιδιαίτερα σε νέους που μένουν σε πόλεις και μας εντυπωσιάζουν αλλά και μας φοβίζουν μερικές φορές, είναι πραγματικότητα και πρέπει να τις αγκαλιάσουμε.
Διαβάστε περισσότερα...
 
10 λεπτά για τον πλανήτη E-mail
Anne Tardy
Μετάφραση: Έφη Ανδριώτη
Επιµέλεια: Γιάννης Ζηρίνης, Μάγδα Καραβιώτη
Σελ. 256, ISBN: 978-960-218-643-5
Κυκλοφορεί 28/09/09
Εικονογραφηµένο

 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2009 E-mail
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!
Όσοι και όσες θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο και το θαύμα της μετανάστευσης των άγριων πουλιών έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Οκτωβρίου σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το 8ο βαθύτερο σπήλαιο της χώρας E-mail

ImageΜε μια σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά η αγγλο-ελληνική σπηλαιολογική αποστολή στα Λευκά Όρη Χανίων (στην περιοχή Μαύροι Λάκκοι, κοιν. διαμ. Ανώπολης, στο δήμο Σφακίων). Η εν λόγω αποστολή ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου. Συμμετείχαν 6 Άγγλοι και 3 Έλληνες σπηλαιολόγοι και είχε σαν αποκλειστικό σκοπό τη συνέχιση των εξερευνήσεων στο σπηλαιοβάραθρο «Κολοσσός». Το σπήλαιο αυτό ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι από την αγγλική ομάδα Shefield University Speleological Society (SUSS) κατά τη διάρκεια της αποστολής “S.U.S.S. - Crete 2008” μαζί με άλλα 250 μικρότερα σπήλαια.

Διαβάστε περισσότερα...