Άρχισε η ωοτοκία της Καρέτα και στο Ρέθυμνο Κρήτης! E-mail
Στις 2 Ιουνίου, λίγες μέρες μετά τη Ζάκυνθο και την Κυπαρισσία, είχαμε και τις πρώτες φωλιές του 2009 στο Ρέθυμνο. Όπως είναι γνωστό, η Κρήτη φιλοξενεί τρεις πολύ σημαντικές παραλίες ωοτοκίας για τις Καρέτα στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Κόλπο της Μεσσαράς. Όμως παρόλο που οι περιοχές αυτές είναι σημαντικές σε Μεσογειακό επίπεδο και το μεγαλύτερο μέρος τους έχει περιληφθεί – δικαίως – στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA, παραμένουν χωρίς κανένα νομικό καθεστώς προστασίας, αντιμετωπίζοντας σημαντικά ζητήματα που απειλούν το μέλλον τους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την υδροδότηση άνυδρων νησιών του Αιγαίου E-mail
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,Αναστάσης Παπαληγούρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΕΝΑΝΠ, υπέγραψε την Προγραμματική Συμφωνία υδροδότησης άνυδρων νησιών του Αιγαίου, με την εγκατάσταση και λειτουργία σε αυτά ολοκληρωμένων μονάδων αφαλάτωσης.
Η εν λόγω Συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και δεκατεσσάρων (14) Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήτοι των Δήμων Αμοργού, Χάλκης, Μεγίστης, Λειψών, Πάτμου και Καλύμνου (για τη νήσο Ψέριμο), καθώς και των Κοινοτήτων Δονούσας, Κουφονησίων, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Φολεγάνδρου, Κιμώλου, Σίκινου και Αγαθονησίου, που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα υδροδότησης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
TOWER-TOWER. Νίκος Αλεξίου – Η Συλλογή. E-mail
Στο εφετινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η έκθεση του σημαντικού εικαστικού δημιουργού Νίκου Αλεξίου, ο οποίος μεταφέρει και εγγράφει στο εσωτερικό του πύργου την προσωπική του συλλογή που απαρτίζεται από έργα σημαντικών καλλιτεχνών όπως: Adam Chodzko, Alexandros Georgiou, Amy O’Neill, Andisheh Avini, Antonis Kiriakoulis, Deanna Maganias, Elena Poka, Ilias Kafouros, Jim Shaw, Jimmie Durham, Kostis Velonis, Mantalina Psoma, MSaz, Simon Periton, Minas, Spyros Litinas, Stephen Dean, Vasso Gavaise, Vangelis Vlahos κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα...