Φωκίδα E-mail
3ο Φεστιβάλ Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 1-3 Μαΐου στη Φωκίδα
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και η Αερολέσχη Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας (Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ.), διοργανώνουν από 1 έως 3 Μαΐου 2009 το 3ο Φεστιβάλ Αλεξιπτώτου Πλαγιάς.

Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας στην προσπάθειά της να ενισχύσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να συμβάλλει στην ανάπτυξή τους συμβάλλει ενεργά στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ανεμοπτερισμού. Εξάλλου υπάρχει σε εξέλιξη μια οργανωμένη προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ανεμοπτερισμού στη Φωκίδα σε ειδικές εντοπισμένες περιοχές, στις οποίες θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές προκειμένου να εξελιχθεί και να δοθεί νέα διάσταση και ώθηση σε αυτήν την πανελλήνια συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή μας».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πλαστικές Σακούλες E-mail
Βιοδιασπώμενες(;) Πλαστικές Σακούλες:
Εχθρικές προς το περιβάλλον - Φιλικές για κάποιους άλλους

Πολύς ο λόγος για τις πλαστικές σακούλες που έχουν κατακλύσει εδώ και μισό αιώνα κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Υπερμεγέθη νούμερα, τόσο για την ποσότητα τους (υπολογίζεται ότι μέχρι το 2003 χρησιμοποιούνταν κάθε χρόνο 500 δις -1 τρις πλαστικές σακούλες) όσο και για τον χρόνο εξαφάνισης τους από το φυσικό περιβάλλον, που οποιαδήποτε επαλήθευση στερείται ακριβούς τεκμηρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα...