Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων
23.04.16

Δελτίο τύπου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 12 το μεσημέρι, o Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Μετά από μία μακρά περίοδο εννέα χρόνων που έμεινε κλειστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, πλήρως ανακαινισμένο και με μία σύγχρονη έκθεση.
Το έργο της επισκευής και επανέκθεσης του Μουσείου εκτελέστηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο της Πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» η Πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
22 Απριλίου τιμάμε την "Ημέρα της Γης"
22.04.16

 

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Ο στόχος της είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.
Eορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».
Η Google για φέτος γιορτάζει την ημέρα της Γης με πέντε διαφορετικά doodle! Δείτε τα παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι εγγραφές στον αγώνα Stymphalia Lake Run 2016 άνοιξαν!
21.04.16

Οι εγγραφές στον αγώνα Stymphalia Lake Run 2016 άνοιξαν! Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας σε μια από τις τρεις διαδρομές(5 χλμ , 10 χλμ., και 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν, πατώντας εδώ.
Οι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της λίμνης Στυμφαλίας , στην ορεινή Κορινθία, την Κυριακή 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος και ημέρα γενεθλίων του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5 το οποίο καλείστε να καταθέσετε σ’ έναν φορέα αρωγής παιδιών (ενδεικτικά: Χαμόγελο του Παιδιού, Φλόγα, Ελίζα).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πτήσεις με αερόστατο από την Καλαμάτα...
21.04.16

Στις 15 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις με αερόστατα πάνω από τη Μεσσηνία, με βάση την Καλαμάτα, από την αεροπορική εταιρεία Olympic Balloons.
Οι πτήσεις θα είναι καθημερινές, κυρίως προς την Costa Navarino και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Η πίστα απογείωσης – προσγείωσης στην Καλαμάτα θα είναι το γήπεδο των πρώην Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία, όπως ζήτησε η εταιρεία και αποδέχθηκε ο δήμαρχος Π. Νίκας.
Ο χώρος αυτός παραχωρείται προσωρινά, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, καθώς πρόκειται να τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας με έργο 200.000 ευρώ από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ και το γήπεδο των Σφαγείων να παραδοθεί στις ομάδες της πόλης για προπονήσεις και αγώνες.


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 16 - 19 από 19